Vrouwenvoetbal, niet alleen voor Mokkels

U bent journalist? U schrijft voor kranten, magazines, sites, whatever? U wou al lang eens een artikel over vrouwenvoetbal publiceren maar u had geen tijd om het te schrijven?

Hier is er een, kant en klaar en publiceerbaar. De Mokkels zijn van alle markten thuis.

VROUWENVOETBAL STEEDS POPULAIRDER

Leuven – Het aantal vrouwenploegen voor voetbal blijft stijgen in Leuven en ze hebben geen moeite om leden te vinden. Twee jaar geleden was de enige mogelijkheid  voor vrouwen om recreatief te voetballen bij de KU Leuven, nu heb je keuze uit verschillende veld- of zaalvoetbalploegen.

Tot vorig jaar viel er voor meisjes met voetbalambities niet veel te beleven. Tenzij je een supertalent was en in een zware competitie bij Oud-Heverlee Leuven wou spelen. Anders moest je noodgedwongen op zoek naar een andere sport.

Niet met ons, dachten An en Hanne in september 2009. De jaren op kot begonnen letterlijk door te wegen en joggen was zo 2008. Een ploegsport met vrouwen, waarbij conditie en groepssfeer belangrijker zijn dan competitie en concurrentie. Het begin van zaalvoetbalploeg  Racing Mokkelsport was geboren.
Racing Mokkelsport is de eerste recreatieve vrouwenvoetbalploeg buiten de KUL in Leuven. Ook trainers vond Racing Mokkelsport snel. “Ik denk dat elke jongen de combinatie meisjes en voetbal wel aantrekkelijk vindt”, vertelt trainer Yannick. Hij heeft vooral toegehapt als trainer voor de uitdaging: 20 meisjes die geen bal van voetbal kennen mentaal, fysiek en technisch op een hoger niveau krijgen. “Het grootste verschil met mannenvoetbal is dat meisjes veel minder competitief zijn”, zegt hij er nog bij, “en dat is denk ik een grote reden waarom het zo populair is: de competitiedrang is er niet, de meisjes kunnen gewoon naar de trainingen komen om zich te amuseren en tegelijk wat te sporten.”
Na Racing Mokkelsport rezen andere vrouwenvoetbalploegen nog als paddestoelen uit de grond. Herent en Linden hebben er een vrouwenploeg bij en in september 2010 zag FC De Voskes het levenslicht. “”Niet beïnvloed door Racing Mokkelsport”, zegt de oprichtster Kaat. “In mijn vriendenkring was er blijkbaar ook nood aan een recreatieve vrouwenvoetbalploeg.”
Nog een belangrijke reden van de populariteit is de accommodatie van de KUL, die hun velden gratis ter beschikking stelt voor mensen met een KUL-studentenkaart of een goedkope sportkaart. Zo kost een jaar trainen bijna niets, ook niet onbelangrijk voor studenten.

Please tell me that youre going to keep this up! Its so excellent and so important. I cant wait to read additional from you. I just feel like you know so significantly and know how to make people listen to what you’ve to say. This blog is just too cool to become missed. Wonderful things, definitely. Please, PLEASE keep it up!

-->

Supporter hier

Links:当社は日本で最高品質はブランドコピー 代引き対応N級時計/財布/バッグ通販を主な業務として,弊店はスーパーコピー代引き時計業界で最大なスーパーコピー 代引き時計/コピーブランド、スーパーコピー代引き時計/コピーブランド 代引き/スーパーコピーブランド代引きバッグ/コピー時計代引き販売専門店です