Eureka!

Training twee van het jaar gisteren. Alles verliep normaal, de gebruikelijke gewoontes werden terug aangenomen: De meeste Mokkels kwamen te laat. Niet omgekleed, hoewel gevraagd. 1 Mokkel ‘vond de weg naar de zaal niet’. Er had weer een Mokkel nieuwe schoenen om te showen. De Hustler T-shirt van Yannick was terug van weg geweest.
Alles wees erop dat het een gewone training zou worden.
Niets was minder waar.

Eureka (uitspraak)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Eureka of Heureka betekent: ik heb het gevonden. Het is een Grieks woord, εὕρηκα/ηὕρηκα, het perfectum (de “voltooid tegenwoordige tijd”) van εὑρίσκω, heuriskoo – ik vind.

De uitroep is beroemd geworden, omdat naar verluidt Archimedes naakt door de straten van Syracuse rennend luid toen hij Heureka geroepen zou hebben nadat hij in bad de naar hem genoemde de Wet van Archimedes ontdekt had. Deze anekdote is overgeleverd door Plutarchus en Vitruvius.

Sindsdien is eureka een blijde uitroep als iemand een moeilijke opgave heeft opgelost.
Moeilijke opgaves werden gisteren een voor een opgelost.

Joke weet voortaan dat komen voetballen met loopschoenen niet het beste idee is. De dikte van een loopschoen is zeker niet dik genoeg om de tenen en voet te beschermen tegen die onmetelijke kracht van een schop van “The Fear”. Eureka voor Joke!

Carol haar oefenen op de bal met de juiste plaats van je voet loonde. Ze mocht naar level 2. Ze voelde het. Ook Mokkel Hanne en Annelies hadden na een magische touch van trainer Arne aan hun voet hét moment dat ze voelden hoe ze de bal moesten raken. Een rondedans werd gedaan, Eureka werd geroepen!

Charre heeft na een jaar zoeken eindelijk de juiste schoenen gevonden. Showtime it was, niet alleen van de schoenen maar ook van de voetbalkunsten die met de schoenen als bij wonder vanzelf gingen. Eureka voor de shoes van Charre!

Arne heeft ondertussen ook door dat hij meisjes aan het trainen is en is begonnen met linken naar ballet te leggen in het uitleggen van voetbaltechnieken. En naar het schaatsen. Sjasé draai stap spring, dat gaat in de voetbal ook.

Marth was al een tijdje in twijfel over het feit of ze nu links- of rechtsvoetig was. Toen na enkele mislukte rechtse schoppen ook Sienkes het eens met links probeerde, was het daar. Het Eureka-moment! DE GEZUSTERS ZIJN LINKSVOETIG! Wat een zonde dat die linkse voet zolang genegeerd werd en aangenomen wordt dat als je rechtshandig bent, die voeten maar automatisch volgen.

Euforisch ging elke Mokkel met haar eigen reden naar huis.
We’re back on track. Eureka.

Haha, mooi + naar waarheid. En sinkes linksvoetig? Heeft ze dit echt pas na een jaar ontdekt?

Dat men dat pas na een jaar ontdekt… ik grijp me de handen in het haar 🙂

Schoon stukske. Met Sien hebben we het laatste nog niet gezien, die gaat ons blijven verrassen. Eureka!

 • yannick says:

  Dat men dat pas na een jaar ontdekt… ik grijp me de handen in het haar 🙂

 • Carol says:

  Schoon stukske. Met Sien hebben we het laatste nog niet gezien, die gaat ons blijven verrassen. Eureka!

 • -->

  Supporter hier

  Links:当社は日本で最高品質はブランドコピー 代引き対応N級時計/財布/バッグ通販を主な業務として,弊店はスーパーコピー代引き時計業界で最大なスーパーコピー 代引き時計/コピーブランド、スーパーコピー代引き時計/コピーブランド 代引き/スーパーコピーブランド代引きバッグ/コピー時計代引き販売専門店です